Bemutatkozik a zsűri

A LEGO és MOME közös alkotói pályázatára, a Talent Awardsra szánt pályaművek leadási határideje a végéhez közeledik, a jelentkezőket követően hamarosan a zsűri kapja a főszerepet. Bemutatjuk, kik fogják értékelni a fotómozaik és AR alkotásokat és dönteni a helyezésekről:

Fülöp József DLA habil. a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, az animációs képzési programok szakfelelőse, egyetemi tanár. Emellett animációs filmrendező, producer, vizuális kommunikációs tervező, illusztrátor.

Roberta Cardazzo, a LEGO Csoport design menedzsere a tavaly bemutatott LEGO Dots termékcsalád egyik megalkotója. Korábban LEGO Juniors, LEGO Classic és LEGO Duplo készleteket tervezett, amelyekkel kapcsolatban a tervezés mellett hatásos közösségi média tartalmak előállításáért is felelt. A terméktervező végzettségű dizájner egyik fő érdeklődési területe az innováció és játék közötti összefüggés.

Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika Mesterszak vezetője, egyetemi docens. Tervezőgrafikusként és a Stalker Studio alapító vezetőjeként többek között a Magyar Állami Operaház, a Magyar Nemzeti Galéria, a budapesti Design Hét és az MKB Bank arculati programjainak kidolgozása is a nevéhez fűződik. Számos könyv és print sajtótermék grafikai és tipográfiai munkái mellett a kiállítástervezés területén, valamint a Tervezőgrafika Szak oktatójaként is aktív. Rendszeresen vesz részt szakmai zsűrik munkájában (Magyar Formatervezési Díj, Arany Rajzszög díj, Média Design verseny, RGB Kreatív Design Díj).

Erdély Dániel, grafikus tervező, illusztrátor, az aDaMStudió alapítója, számos alapítvány, társaság vezetője és tagja. A ‘90-es években az internet magyarországi ismertségéért felelős Internet.galaxis rendezvény egyik főszervezője. A Spidron System© elnevezésű geometriai, matematikai rendszer feltalálója. Az 1982-es Fabulon fotómozaik egyik alkotója, amely hosszú évekig volt látható a Kálvin téren, és nem mellesleg az idei Talent Awards pályázat egyik inspirációs forrása.

Hudák Zsolt, a tekerd! kreatív csoport vezetője, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium tanára. A fiatalokból álló közösség LEGO elemekből hoz létre alkotásokat, táblaképeket, (fotó)mozaikokat. A csoport hátránykompenzációs oktatási tevékenysége sikeres, az iskola divat- és stílustervező diákjaival együttműködésben zajlik az alkotómunka.

Publikálva: 2021-03-18 15:56:00