A Design Intézet képviseli a MOME-t Közép-Európa legnagyobb design vásárán, a prágai Designblok-on

Date:
Az október 4-8. között megrendezett Designblok-on a Tárgyalkotó és a Formatervezés mesterszak hallgatói is kiállítanak a MOME Design Intézet standján. A 25. alkalommal megrendezett fesztivál a régió legnagyobb design vásárának hívószava idén: az Út.

Jubileumot ünnepel idén a prágai Designblok, a cseh főváros nemzetközi design hete. Október 4-8. Között számos helyszínen lesznek design programok és kiállítások a Nemzeti Galériától át a kisebb showroomokig és galériákig, városszerte.  

A fesztiválon a MOME Design Intézet is megjelenik: az egyetem standján egyrészt a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektjéből született kerámiák lesznek kiállítva. Ebben a hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. A tervezési kurzust Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, a MOME oktatója közösen vezették.  

A kiállított tárgyak: 

Tárgyalkotás MA
Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett 
Budaházy Anna – Rigó Jancsi 
Doktor Melinda - Konyakmeggy  
Kovács József – Dobos torta  
Kovács Martina – Diplomata puding   
Szilágyi Dóra - Képviselőfánk   
Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four  
Válint Ingrid – Esterházy 
Vértessy Dorottya - Mignon 

Mellettük négy formatervezés mesterszakos hallgató munkái is szerepelnek majd a standon:

Lőrincz Áron - Fold lamp
Sárady Gergely - 8Finity
Schillinger Laura - Hinta-Szék
Kisgyörgy Balázs - Van új a pad alatt

További információ: https://www.designblok.cz/ 

More news

Geometriai modellnek indult, majd a világ egyik legismertebb térbeli logikai játéka lett belőle. Generációk nőttek fel a bűvös kocka oldalait forgatva, és a mai napig versenyeket rendeznek abból, ki tudja minél rövidebb idő alatt kirakni, azaz a kilenc azonos színű kisebb kockát egy-egy oldalra mozgatni anélkül, hogy szétszedné. A bűvös kocka, amelyet Rubik Ernő a MOME elődintézményében, az Iparművészeti Főiskolán alkotott meg, 2024-ben ünnepli 50. születésnapját, sőt alkotója is jubilál, idén 80 éves.

A közlekedést forradalmasító hibrid villamos, moduláris babakocsi, az otthoni edzést segítő innovatív VR-szemüveg és edzőpad, valamint egy nehéz terepre tervezett hordágy is díjat nyert a Red Dot „Design Concept” kategóriájában. Közös bennük, hogy mindegyik koncepciót MOME-hallgatók alkották. A pályázást a világ legfontosabb designdíjára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új felkészítő programja támogatta, amely olyan jól sikerült, hogy a tizenkét részt vevő pályaműből öt máris elismerést kapott.

Egyetemünkön régóta hagyomány, hogy a MOME Diploma vizuális identitása, kezdve a grafikai arculattól az alapszakos és mesterszakos hallgatók portréfotózásáig, pályázat útján hallgatói kézbe kerül. Az évről évre megújuló koncepció így belülről tükrözi az egyetem közösségét, fontos korlenyomatot, az egyes évfolyamok egyedi emléktárát létrehozva.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121