A Design Intézet képviseli a MOME-t Közép-Európa legnagyobb design vásárán, a prágai Designblok-on

Date:
Az október 4-8. között megrendezett Designblok-on a Tárgyalkotó és a Formatervezés mesterszak hallgatói is kiállítanak a MOME Design Intézet standján. A 25. alkalommal megrendezett fesztivál a régió legnagyobb design vásárának hívószava idén: az Út.

Jubileumot ünnepel idén a prágai Designblok, a cseh főváros nemzetközi design hete. Október 4-8. Között számos helyszínen lesznek design programok és kiállítások a Nemzeti Galériától át a kisebb showroomokig és galériákig, városszerte.  

A fesztiválon a MOME Design Intézet is megjelenik: az egyetem standján egyrészt a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektjéből született kerámiák lesznek kiállítva. Ebben a hallgatók feladata az volt, hogy olyan tálalási eszközöket tervezzenek a Műhely számára, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalás vizsgálatára épülnek, a Gerbeaud örökségét véve alapul. A tervezési kurzust Góg Angéla DLA, ONYX Műhely művészeti vezetője és Kondor Edit DLA keramikusművész, a MOME oktatója közösen vezették.  

A kiállított tárgyak: 

Tárgyalkotás MA
Berkes Csenge Anna - Csokoládé kínáló szett 
Budaházy Anna – Rigó Jancsi 
Doktor Melinda - Konyakmeggy  
Kovács József – Dobos torta  
Kovács Martina – Diplomata puding   
Szilágyi Dóra - Képviselőfánk   
Szolnoki Lea Anna – Zserbó petit four  
Válint Ingrid – Esterházy 
Vértessy Dorottya - Mignon 

Mellettük négy formatervezés mesterszakos hallgató munkái is szerepelnek majd a standon:

Lőrincz Áron - Fold lamp
Sárady Gergely - 8Finity
Schillinger Laura - Hinta-Szék
Kisgyörgy Balázs - Van új a pad alatt

További információ: https://www.designblok.cz/ 

More news

A MOME Campusán mutatták be legkülönlegesebb alkotásaikat

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Miközben új háborúk törnek ki, fajok pusztulnak el, a bolygó felmelegszik, gleccserek olvadnak, erdők tűnnek el, az emberiséget pedig lassan a tömeges kihalás fenyegeti. Személyesen figyelhetjük meg, ahogy az évmilliók alatt kialakult természetes környezet az elmúlt kétszáz év hatására teljesen átalakul. Hogyan reagálhat a fotográfia és a vizuális művészetek a több fronton jelentkező válságra? Erről tartott előadást 2024 tavaszi félévében, április 2- 5 között Krzysztof Candrowicz interdiszciplináris kurátor, szociológus, kutató és aktivista, a Photography MA szak vendége.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121