Moholy-Nagy University of Art and Design

Designkultúra BA

A vizuális művészetek, az alkotás elméletének, folyamatainak megértése
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Elméleti Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Wunderlich Júlia
szakmenedzser
elmeleti@mome.hu
A szak fókuszában a design, a képzőművészet és az építészet folyamatainak mélyebb megértése áll. Végzettjeink különféle mesterszakokon tanulhatnak tovább, illetve kulturális intézmények, ügynökségek, médiumok munkatársai lehetnek.
A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek a design és a vizuális művészetek komplex (művészettörténeti, társadalomtudományi, filozófiai és kommunikációelméleti) elemzésére.
A történeti, az elméleti (filozófia, esztétika, kommunikációelmélet) és a társadalomtudományi (szociológia, kulturális antropológia) diszciplínák mellett gyakorlati kurzusokon (tekhné) is részt vesznek a hallgatók, hogy átfogóbb képet kaphassanak a tervezésről és a tervezői problémamegoldás, az alkotás folyamatáról.

News

Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyik ösztöndíjának névadó alapítójával a Prae.hu beszélgetett arról, hogy mit jelent Magyarországon galeristának lenni, valamint a nemzetközi színtérről, a hazai művészeti képzésről és a pályakezdők lehetőségeiről. Kortárs művészeket képviselő galériája mellett Deák Erika több, fiatal alkotókat és kurátorokat támogató ösztöndíjat is alapított, melyekről szintén mesélt az interjúban.

Management

Baló Réka

Földi Eszter PhD

Horányi Attila PhD

Faculty

Földi Eszter PhD

Horányi Attila PhD

Schmidt Andrea

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121