Moholy-Nagy University of Art and Design

Designkultúra BA

Modules
Management
Faculty
News
Events
A vizuális művészetek, az alkotás elméletének, folyamatainak megértése
Type of course
Nappali
3 years
6 semesters
Qualification
BA fokozat
Deadline
2022-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés nyitva
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Elméleti Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Pszota Dalma
szakmenedzser
elmeleti@mome.hu
A szak fókuszában a design, a képzőművészet és az építészet folyamatainak mélyebb megértése áll. Végzettjeink különféle mesterszakokon tanulhatnak tovább, illetve kulturális intézmények, ügynökségek, médiumok munkatársai lehetnek.
A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek a design és a vizuális művészetek komplex (művészettörténeti, társadalomtudományi, filozófiai és kommunikációelméleti) elemzésére.
A történeti, az elméleti (filozófia, esztétika, kommunikációelmélet) és a társadalomtudományi (szociológia, kulturális antropológia) diszciplínák mellett gyakorlati kurzusokon (tekhné) is részt vesznek a hallgatók, hogy átfogóbb képet kaphassanak a tervezésről és a tervezői problémamegoldás, az alkotás folyamatáról.

News

A tavaszi félévben a MOME Elméleti Intézet és Haba Péter koordinálásával és az ELTE Humánökológia mesterszak közreműködésével Humánökológia és design címmel rendezett előadássorozatot, melynek előadásait most minden érdeklődő megtekintheti.

Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyik ösztöndíjának névadó alapítójával a Prae.hu beszélgetett arról, hogy mit jelent Magyarországon galeristának lenni, valamint a nemzetközi színtérről, a hazai művészeti képzésről és a pályakezdők lehetőségeiről. Kortárs művészeket képviselő galériája mellett Deák Erika több, fiatal alkotókat és kurátorokat támogató ösztöndíjat is alapított, melyekről szintén mesélt az interjúban.

Events

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság (MAKAT), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Elméleti Intézete és a MAKAT Művészet- és Dizájnantropológia Műhely Művészet + Dizájn + Antropológia címmel konferenciát szervez.

Management

Baló Réka

oktatási titkár

balo@mome.hu

Földi Eszter PhD

BA szakvezető, egyetemi adjunktus

foldi.eszter@mome.hu

Horányi Attila PhD

BA szakfelelős, egyetemi docens, intézetigazgató

horan@mome.hu

Faculty

Antalóczy Tímea PhD

egyetemi docens

antaloczy@mome.hu

Babarczy Eszter PhD

egyetemi docens

ebabarczy@mome.hu

Balázs András PhD

egyetemi adjunktus

balazs.andras@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121